Meyer en De Koning in RvB Fontys

Nieuws | de redactie
24 maart 2009 | Wilma de Koning en Nienke Meyer worden de nieuwe leden van de Raad van Bestuur van Fontys Hogescholen. Zij volgen Elly Teune, René van Elderen en Jan Houben op, die zoals eerder aangekondigd, tussen nu en de zomer vertrekken.

De registeraccountant Wilma de Koning (46) is een bekende voor Fontys. Tot 2001 werkte ze eerst als docent bij de faculteit Economie, vervolgens als controller van deze faculteit en ten slotte als concerncontroller van Fontys. Daarna stapte ze over naar de Universiteit van Tilburg als directeur van de faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen. In 2005 werd ze secretaris/algemeen directeur van de universiteit.

Nienke Meyer (43), studeerde organisatie en sociale psychologie en marketing. Ze werkt sinds 1989 in de kranten- en uitgeefwereld, bij VNU, die later overging in Koninklijke Wegener NV, nu een divisie van Mecom Group. Ze doorliep de functies van senior marketing manager Intermediair Weekblad, directeur van kabelkrant TV Gazet, adjunct-directeur Dagblad de Limburger en directeur/uitgever van het Eindhovens Dagblad. Momenteel is zij chief marketing officer en groepsdirecteur consumentenmarkt in het directieteam van Wegener.

Volgens bestuursvoorzitter Marcel Wintels is de keuze op hen gevallen omdat zij beiden beschikken over stevige managementervaring in het aansturen van gecompliceerde professionele organisaties, zowel buiten (Nienke Meyer) als binnen (Wilma de Koning) het onderwijsveld. Beiden zijn woonachtig in de regio en zijn daar actief in vele, voor Fontys relevante netwerken. Het streven is dat beiden nog voor de zomer met hun werkzaamheden bij Fontys zullen beginnen.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK