‘Flevo-hogeschool’ moet in een keer goed zijn

Nieuws | de redactie
7 april 2009 | Windesheim wil in de polder niet de fouten van de HvA herhalen. Haar nieuwe Flevo-hogeschool moet daarom alles in één keer kunnen aanbieden, zo’n € 70 mln garanties krijgen en “liefst aan het Weerwater,” op een centrale plek in Almere, gevestigd zijn.

,,Je kunt dit niet doen zonder ambitieus te zijn”, zegt Hein Dijkstra van het CvB van Windesheim. ,,Wij willen niet dezelfde fout maken als de Hogeschool van Amsterdam, door ieder jaar een opleiding toe te voegen. Ik geloof niet in dat concept. Als je het doet, moet je het in één keer goed doen.” Tegen de lokale krant van Almere onderstreept Dijkstra dat zijn hogeschool  zo snel mogelijk massa wil creëren. Binnen enkele jaren zouden er zevenduizend studenten moeten studeren. ,,Daarom starten we met dertien algemene opleidingen. We stappen af van de niche-gedachte”, aldus Dijkstra.

,,Je moet als nieuwe hogeschool aantrekkelijk zijn, want de koektrommel ligt eigenlijk om de hoek. Studenten uit Almere en omstreken vertrekken al snel naar Amsterdam.” Er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan moet worden voldaan, wil het Dijkstra’s plan succesvol zijn. Zo moet het ministerie van Onderwijs garanderen dat het alle licenties voor de opleidingen afgeeft. „We kunnen het niet hebben als na de start met de eerste dertien licenties het ministerie opleidingen gaat afwijzen.” Tevens moet de hogeschool een centrale plek in de stad krijgen. ,,Liefst aan het Weerwater”. Ook moet de gemeente zorgen voor goedkope woonruimte voor studenten.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK