Latijnse muziek wint in Rotterdam

Nieuws | de redactie
27 april 2009 | Zangeres Maria Fernández is de winnaar van de Prix du Port, de prestigieuze prijs voor muzikaal toptalent van Codarts in Rotterdam. Na een zinderende finale met indrukwekkende optredens ontving zij zaterdagavond in het nieuwe Luxor Theater uit handen van Hans Smits, president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam € 10.000 en een beeld van de Nederlandse kunstenaar Eric Claus.

De Your WorldPort publieksprijs ging naar zangeres Maria João Mendes. Zij ontving een cheque van 2.500 euro.

Maria Fernández nam het tijdens de grootse finale-avond op tegen vier andere Codartsstudenten in een avondvullend programma. De vakjury bestond uit juryvoorzitter Martijn Sanders, actrice Annet Malherbe, Graham Sheffield (directeur Barbican Centre in London), zangeres Lílian Vieira en cellist Ernst Reijseger. Zij beoordeelden de vijf finalisten op muzikaliteit, vakmanschap, concept en presentatie. Maria Fernández van de Rotterdam World Music Academy gaf samen met pianist Norman Peplow een zeer persoonlijk optreden. Haar verhalende songs vormden een eerbetoon aan de muziek uit de Zuid-Amerikaanse en Spaanse traditie. Volgens de jury “bleef ze hiermee erg bij zichzelf. Met haar prachtige stem betrok ze het publiek bij haar ontroerende verhaal en was ze in staat om met weinig middelen een zeer mooie performance neer te zetten”.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK