OCW wil bruikbaarheid hbo-titels vergroten

Nieuws | de redactie
22 april 2009 | Hbo’ers mogen een nieuwe titel gaan voeren: 'Bachelor of Applied Arts' en 'Bachelor of Applied Sciences', afgekort BAA en BASc. Minister Plasterk wil hiermee de bruikbaarheid van hbo-titels in het buitenland vergroten.

Voor veel opleidingen bestaat al een herkenbare Engelstalige titel. Zo kunnen afgestudeerden met de graden Bachelor of Education/Nursing/Social Work/Fine Arts/Business Administration/Laws/Engineering daarmee in het buitenland prima uit de voeten. Voor andere opleidingen geldt dat nog niet.

Daarom worden de mogelijkheden verruimd door OCW. Alle afgestudeerden aan een hbo-opleiding kunnen straks ‘of Applied Arts’ of ‘of Applied Sciences’ aan hun titel toevoegen. De keuze is aan de afgestudeerden zelf: zij kunnen ervoor kiezen de graad te voeren die ze van de instelling hebben gekregen of in plaats daarvan de nieuwe toevoeging te gebruiken.

Helemaal vrij is die keuze overigens niet, zo meldt de minister. De toevoeging ‘of Applied Sciences’ wordt voorbehouden aan afgestudeerden van landbouw-, techniek- en economieopleidingen. Afgestudeerden met de ing.-titel uit de tijd voor de BaMa-structuur mogen zich ‘Bachelor of Applied Sciences’ noemen, en mensen met de titel bc. mogen ‘Bachelor of Applied Arts’ gebruiken.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK