UTwente-voorzitter plots senator

Nieuws | de redactie
28 april 2009 | UT-voorzitter Anne Flierman wordt onverwacht lid van de Eerste Kamer. De reden ervoor is voor zijn partij, het CDA, wel een beetje pijnlijk.

Flierman neemt de plaats in van de Amsterdamse advocaat Paul Russell, die aftreedt omdat hij in een kunstsmokkelzaak verloor bij de Hoge Raad. Hij had in 2003 een tekening van Rembrandt ingevoerd zonder deze bij de douane aan te geven. Dat scheelde een invoerbelasting van € 17.000, maar de douane op Schiphol bleek gewaarschuwd door Zwitserse collega’s. De senator had in 2002 in de USA een tekening van de oude meester voor $ 335.750 gekocht, een kleine schets van een molen in het landschap rond Amsterdam.

Flierman had eigenlijk al eerder in de Senaat moeten komen, maar door regionale onmin bij de stemming voor de Eerste Kamer werden interne afspraken in het CDA door sommige provinciale afgevaardigden in de wind geslagen. Zo kwam een Zuidhollands afgevaardigde op de zetel die voor Flierman was bestemd geweest. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK