Lectoraat in Europese leiding vakgebied

Nieuws | de redactie
13 mei 2009 | Thóra B. Hafsteinsdóttir van het lectoraat Verpleegkundige en Paramedische Zorg, gekozen tot vice president van de European Association of Neuroscience Nurses (EANN), een Europese organisatie van 17 neuroverpleegkunde organisaties uit 16 landen.

In totaal zijn er ongeveer 2700 verpleegkundigen lid van de EANN via hun eigen vereniging of als individueel lid. Thóra is voorgedragen door the Icelandic Association of Neuroscience Nurses.

Als vice president van de EANN wil zij binnen neuroverpleegkunde het gefundeerd verplegen en kennisontwikkeling stimuleren. Daarnaast wil zij verpleegkundigen stimuleren en steunen tot evidence based practice. Ook wil zij de EANN aantrekkelijker maken voor masters en PhD opgeleide verpleegkundigen en verpleegkundigen die op het terrein van onderzoek werkzaam zijn.

Door middel van goede samenwerking tussen verpleegkundigen in de verschillende landen, op verschillende niveaus en binnen verschillende aandachtsgebieden kunnen neuroverpleegkundigen elkaar versterken.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK