Niet goed, toch geen geld terug in HO

Nieuws | de redactie
12 mei 2009 | Het idee van minister Plasterk dat studenten een ‘niet goed, geld terug’ garantie zouden krijgen, heeft nog onvoldoende steun in de Kamer.

ScienceGuide verneemt dat een duidelijke Kamermeerderheid terugschrikt voor de ‘juridisering’ die de afwegingen rond de kwaliteit van het hoger onderwijs hierdoor zou kunnen overspoelen. Ook is weinig sympathie bij Kamerleden van verschillende partijen te verwachten voor de filosofie van ‘de student als klant’, die achter zo’n regeling schuil lijkt te gaan. Deze staat haaks op de gedachte, die bij de instellingen en de studentenorganisaties leeft van de ‘academische gemeenschap’ als de basis voor het functioneren van kennisinstellingen, zo wordt gezegd.

Een meerderheid van CDA, CU, SGP, VVD en PVV zou op deze lijn willen gaan zitten. Bij sommige van hen bestaat tevens de overtuiging dat de SP de klantgerichte benadering als te commercieel gedreven weinig zou aanspreken en zelfs D66 de minister niet zou willen steunen. Ook daar zou het accent op de kennisgemeenschap boven de meer commerciële benadering van het hoger onderwijs de voorkeur krijgen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK