Stenden haalt studenten en medewerker terug uit Mexico

Nieuws | de redactie
6 mei 2009 | Hogeschool Stenden heeft vorige week besloten per direct studenten en een medewerker van de hogeschool terug te roepen uit Mexico. Enkelen van hen zijn inmiddels terug. Bij terugkomst worden ze begeleid om elk medisch risico voor hen en voor de omgeving te minimaliseren.

Robert Veenstra, voorzitter van het College van Bestuur, heeft dit bekendgemaakt. ‘We vinden het zeer vervelend dat onze studenten en een medewerker op duizenden kilometers van huis in onzekere en snel verslechterde omstandigheden verkeren. Waar mogelijk willen we ingrijpen, want we kunnen en mogen geen enkel risico lopen met hun gezondheid en veiligheid’, aldus Veenstra. ‘Daarom hebben we gekozen voor deze ongebruikelijke stap: hen zo snel mogelijk laten terugkeren en dan medische begeleiding verzorgen om elk risico uit te sluiten. 

‘De betrokken opleidingen en staforganen hebben hun activiteiten hierop gericht’, vervolgt Veenstra. ‘Elke student heeft een contactpersoon in Nederland met wie zij hun ongerustheid en vragen over onze stappen kunnen bespreken. Tot dusver hebben we nog niet iedereen persoonlijk kunnen spreken, maar we hopen dat dit in de komende uren gaat lukken.’

Stenden heeft 11 studenten en één medewerker in Mexico. Zij doen mee aan uitwisselingsprogramma’s of lopen stages in de plaatsen Guadalajara en Cancún vanuit de opleidingen van Stenden in Emmen en Leeuwarden.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK