Wat en hoe dragen managers aan innovatieroutine bij?

Nieuws | de redactie
8 juni 2009 | Hoe kunnen managers door innovatie de prestaties van hun instelling of onderneming verbeteren? HAN- en ArtEZ-lector Dany Jacobs en Hendrik Snijders onderzochten wat managers kunnen bijdragen aan herhaaldelijk en succesvol innoveren.

Innovatie wordt door hen gedefinieerd als: ‘iets nieuws dat gerealiseerd wordt met een (hopelijk) toegevoegde waarde’. Succesvol zijn in het steeds weer en geroutineerd op kleine onderdelen aanpassen wordt daarbij als minstens zo belangrijk gezien als die ene grote doorbraak die maar weinigen doen. De auteurs spreken dan ook van innovatieroutine. Uitgangspunt bij dit onderzoek is dat innovatie en geroutineerd zijn in succesvol vernieuwen pijlers zijn van de economische toekomst van Nederland: we kunnen niet zonder en we moeten het blijven doen. Dat geldt ook voor onderwijsinstellingen.

Lees verder op het HAN-kennispodium.«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK