Migratierem is ‘huge mistake’

Nieuws | de redactie
30 juli 2009 | Bill Gates waarschuwt voor de gevolgen van een restrictief migratiebeleid, Voor de USA zou dat  “a huge mistake" zijn. "I have been speaking about some of the immigration restrictions that the US has got involved in, and they are terrible for the US and also terrible for the world."

Op bezoek in India bleek hij gefascineerd te zijn door het vooruitstrevende beleid van dit land op het gebied van technolgie en kenninsontwikkeling. Gates urged India’s IT market to move away from low-cost labour and towards high-end research and development.

“At first some of that [IT boom] was built on low-cost labor. And, of course, as time goes on, you don’t want to have that as the only differentiator and it’s not a sustainable thing, because others can come along with that as well,” he said. Gates called on the Indian government, businesses, and universities to deepen their commitment to R&D as well as boosting the country’s relatively low number of native PhD students.

Gates kreeg de Indira Gandhi prijs overhandigd voor het werk van zijn stichting aan aids-preventie. The organization is helming a $258m effort to combat the spread of AIDS. On the eve of his arrival, Gates announced an additional $80m of funding towards the project.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK