Ramadan wil best naar de UvA

Nieuws | de redactie
7 september 2009 | Tariq Ramadan heeft oren naar een baan aan de UvA. "Ik wil graag het voorstel horen, maar ik ben sowieso blij dat de universiteit en haar medewerkers weigeren zich stil te houden." Maar het college zit er merkbaar niet echt op te wachten.

Voorzitter van het College van Bestuur, Karel van der Toorn, reageert op Folia niet zonder meer gelukkig op het idee vaneen mogelijke aanstelling van Ramadan aan zijn universiteit: ‘Ikvind dat de persoon van Tariq Ramadan een hoge symboolwaardekrijgt. Ik snap mijn collega’s van de UvA, maar als wij Ramadan nueen aanstelling zouden geven, dan zou dat vooral een publiekelijkeuiting van politieke correctheid zijn. Het zou niet meer dan eenstatement zijn, waarbij we laten zien dat bij de UvA de academischevrijheid gewaarborgd is. Volgens mij is voor een ieder duidelijkdat dat bij de UvA zo is; daar hoeven we Ramadan niet voor aan tenemen.’

‘Of er een kans is dat we Ramadan aannemen? Als er een vacature is,dan kan hij solliciteren en hij wordt aangenomen als hij de besteis; anders niet. Ik ben niet op de hoogte van de wetenschappelijkekwaliteiten van de man. Vier UvA-collega’s nemen het publiek opvoor Ramadan en dat snap ik. De auteurs van het stuk in Folia zijnvakgenoten; een Arabist, islamoloog. De loyaliteit is mooi en hetis goed dat ze staan voor de academische vrijheid.’


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK