Creatief krimpen

Nieuws | de redactie
23 november 2009 | Hoe kun je de krimp van een regio innovatief oppakken? Twee jonge onderzoekers van de Hogeschool Zuyd hebben de ‘special price’ van het Institut für demografische Zukunftsfähigkeit in Potsdam voor een daarop gericht platform voor creatief talent in Zuid-Nederland.

Maurice Hermans en Maja Rocak werken voor het lectoraatsociale integratie (CESRT) en doen onderzoek naar de effecten vankrimp in Nederland. Hun inzet is een casestudy van ZachteG, een virtueel platform voor creatief talentin het Zuiden.

Zachte G heeft een webcommunity van meer dan 350leden. Dit zijn vooral kunstenaars, cultuurmakers en creatieveondernemers. In hun artikel beschrijven de twee onderzoekers derelevantie van creatieve netwerken in het bijzonder voor eenkrimpende regio als Limburg.

Aan de prijsvraag hebben onderzoekers uit 17 Europese landendeelgenomen. De jury heeft Zachte G een speciale prijs toegekendomdat zij de inzending als ‘especially innovative’kwalificeert.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK