CDA-lijst voorbereid door Theo Bovens (OU)

Nieuws | de redactie
21 januari 2010 | OU-voorzitter Theo Bovens trekt de club die voor het CDA de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer moet gaan opstellen.

Bovens is de tweede collegevoorzitter op rij die zo’n crucialerol in de grootste regeringspartij mag vervullen. Voor de Europeseverkiezingen zat UU-voorzitter Yvonne van Rooy dekandidatencommissie voor.

Dat de OU-voorman deze functie vervult, kan niet geheel verbazen.Hij was lange tijd voorzitter van het CDA-bestuur in deprovincie Limburg en wethouder in Maastricht. Als kroonlid van deSER heeft hij bovendien een breed en diep maatschappelijk netwerkop nationaal niveau.

Gelet op zijn regelmatige bijdragen aan het kennisdebat via ondermeer ScienceGuide is een profiel van het typeCDA-kandidaat dat hij zou preferen wel te schetsen: iemand die hetpubliek ambt ziet als een vorm van levenlangleren, iemand die een afkeer heeft van geleuter, iemand die tegenalle klippen op groots weet te presteren, iemand diemet een frisse, internationale blik naar Nederland durft te kijken, iemanddie investeren in kennis ziet als het antwoord op de crisis en iemand die nietonkritisch staat tegenover het beleid van minister Plasterk.     


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK