Nieuwsflits 7 januari

Nieuws | de redactie
7 januari 2010 | Rabia Bouzian is de ScienceGuide Student van 2009. ISO en LSVb hebben met ScienceGuide haar uitgekozen als het meest inspirerende voorbeeld bij hét thema in het Hoger Onderwijs van het voorbije jaar: het stimuleren van studiesucces. Minister Plasterk huldigt Rabia vanmiddag namens het kabinet.

De Rotterdamse hbo-studente vertelt in gesprek met ScienceGuide over haarwerk als ‘peercoach’ van zowel vmbo-leerlingen als haar Marokkaansehbo-collega’s “We werken vooral aan de betrokkenheid van destudenten bij hun studie. Zonder zulk commitment vallen veel mensenal gauw uit. Dat ’thuisgevoel’ moet komen, als dat groeit dan komtook het studiesucces.”

Het verlies aan talent en aan motivatie door de grote uitval in hetonderwijs is een van de grootste ‘verliesposten’ van dekenniseconomie. Rabia Bouzian laat bij de Hogeschool Rotterdamen in het vmbo zien dat er ook veel kán bij de aanpak van dieuitval.

Rabia

Wilt u de Nieuwsbrief ook ontvangen? Klik hier.
Redactie ScienceGuide – 020-4285371

Afmelden kan via info@scienceguide.nl

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK