Walküre van Wagner live op Web

Nieuws | de redactie
18 augustus 2010 | Het internet verovert nu definitief ook de opera. Met een live-webstream kunt u inmiddels de meest exclusieve voorstellingen direct meebeleven. In plaats van 10 jaar te wachten op inloting voor kaartjes voor de Bayreuther Festspiele, bijvoorbeeld. Zaterdag 21 augustus, 4 uur in de middag, is het zover.

Dan kunt u via www.siemens.com/festspielnacht live kijken enluisteren naar ‘Die Walküre’ van Richard Wagner, uit zijn eigentheater en festival. Deze tweede van de vier opera’s uit zijn Ringdes Nibelungen is wellicht de meest ‘populaire’ van die langeavonden muziekgeweld van de Ring. Bovendien zijn de producties uitBayreuth altijd goed voor legendarische discussies en opwinding. DeRing van 2010 is de laatste die nog ter hand is genomen doorWagners kleinzoon Wolfgang, die alle records brak alsfestivalleider voor het leven tot hij in 2008 het stokje aan zijntweede dochters over gaf.

Katharina en Eva Wagner zetten de lijn van hun vader door:gewaagde experimenten gekoppeld aan hoge kwaliteit en veeldynastische troebelen. Onvoorstelbaar geachte initiatieven als’Public Viewing’ van opera’s in Bayreuth en Webstreaming zijn nuwel ineens bon ton geworden na de generatiewisseling in detop.

Kortom, geniet mee van ‘Hojotohoo’, Feuerzauber en ‘Winterstürmewichen den Wonnemond’ op uw eigen PC. Een waarachtig voorbeeld van’Laptop und Lederhose’!


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK