Verjaardag Halbe Zijlstra studentenfeest

Nieuws | de redactie
10 december 2010 | Op 21 januari viert de staatssecretaris van OCW zijn verjaardag, maar als het aan LSVb en ISO ligt is hij dan nog lang niet jarig. Terwijl hij in de ministerraad van die vrijdag gebak mag ronddelen, staan de studenten vlakbij -op het Malieveld- in Den Haag om bezwaar te maken tegen wat zij de 'Halbeheffing' op langstudeerders noemen.

De feiten en cijfers, de visies en politieke perikelen vindt uhier.

– Het kabinet past de langstudeerboete aan: ‘C+1 en C +1’

– Jesse Klaver van GroenLinks legt alternatieve dekking voor.

– Karl Dittrich (NVAO) haalt de zweep over OCW: “Het kabinet hanteert de zweepdaar waar dat niet meer nodig en zelfs ongewenst is.”

– Heftige discussie in VSNU Café over dreigend banenverlies door de ‘langstudeerboete’ van€3000 op de HO-instellingen.

– Wie gaan er het meest inleveren omdat zij de meeste ‘langstudeerders’in huis hebben?

– Hein van Oorschot (Collegevoorzitter UvT)beschuldigt Rutte-1 van diefstal: “In feite komt het erop neerdat wij op deze manier voor de bankencrisis betalen.”

– De PVV betreurt de eigen keuzes bij het regeerakkoord inzake HOen SF en ook andere Kamerfracties worstelen met delangstudeerdersboete. Komt Halbe Zijlstra hen voldoende tegemoet enhoeveel gaat dat de student extra kosten?

– Het CDA speelt Zijlstra verfijnd uit tegen SZW-minister HenkKamp, die fors moet snijden in de Wajong-regeling. Dat lukt alleenals jongeren met een handicap meer kunnen studeren, ook als dat wat langer duurt.

– HBO-raad en VSNU zijn woest over de ingreep in het budget vande HO-instellingen vanwege ‘langstuderen’ en ook Anne Flierman(Collegevoorzitter UTwente) laat zich niet onbetuigd. 

– De studenten vinden het alternatief van de HBO-raad ter dekking van debezuiniging “een ongelooflijke naaistreek.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK