9 mei Europadag

Nieuws | de redactie
9 mei 2011 | Juist vandaag is het goed een paar punten te markeren. Europa is wezenlijker dan ooit voor het HO en R&D. Halbe Zijlstra wil dat de EU zich nadrukkelijker inzet voor de kwaliteit daarvan. "Spending on education is a good investment for jobs and economic growth and in the long term pays for itself,” benadrukt Eurocommissaris Vassiliou. En onze universiteiten scoren hoog in Europa!

De visie van Halbe Zijlstra leest u hier. Bij de Europese Commissiebreekt de liberale bewindsman onder meer een lans voorU-Map. “The establishment of a feasible multi-dimensional rankingis essential. Transparency, also of performance, will enableinstitutions to demonstrate that they are valued for excelling attheir specific fields of expertise.”

Eurocommissaris Androulla Vassiliougeeft haar visie hier. “EU countries have improved theireducation systems in key areas over the past decade but they haveachieved only one out of five benchmarks set for 2010.” Gelukt isde promotie van bèta-tech opleidingen en de deelname daaraan.” TheEU has succeeded in its target to increase the number of maths,science and technology graduates, with a 37% rise since 2000 -easily outstripping the target of 15%.”

En de toonaangevende ranking in Europa, die van CHEmet Die Zeit, laat zien dat tien Nederlandseuniversiteiten uitstekende resultaten halen in een Europesevergelijking van de geboden kwaliteit. Grote winnaar daarbij is deUM: “excellent results, reaching top positions in businessadministration, political science and economics.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK