HO-debat op Prinsjesdag

Nieuws | de redactie
16 september 2011 | Wat biedt Prinsjesdag 2011? Zijn studenten het haasje of spekkopers? UU en HU organiseren 20 september een actueel debat terwijl de Majesteit haar tasje nog opent. Met Noorda (VSNU), In ’t Veld (oud-DG OCW), Hameleers (ISO) en Kroeger (ScienceGuide).


Studium Generale van de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrechtbrengen samen een serie actuele en duidende debatten. In de eersteeditie op Prinsjesdag 20 september staat de toekomst van dekennissamenleving en studeren in Nederland centraal.

Wat drijft het huidige kabinet op het gebied van hogeronderwijsbeleid, de kwaliteit van studie en diploma, en detoegankelijkheid van het onderwijs? En welke investeringen in hethoger onderwijs zijn nodig om Nederland hoger op de internationalerankings van kenniseconomieën te krijgen?

Vier HO-kenners kruisen de degens met elkaar, met u en destudenten en medewerkers van Hogeschool Utrecht en UniversiteitUtrecht: Sijbolt Noorda (VSNU), Pieter Gerrit Kroeger(hoofdredacteur ScienceGuide), Roel in ’t Veld (Oud-DG HogerOnderwijs, hoogleraar bij onder meer OU en UvT) en ISO-voorzitterSebastiaan Hameleers. Gespreksleiding heeft Joeri van denSteenhoven (oud-vz Nederland Kennisland).

Tijd: 13.00 tot 14.00 u, met lunch. Plaats:Universiteitsbibliotheek op de Uithof in Utrecht


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK