Worstelen met studieschuld

Nieuws | de redactie
10 oktober 2011 | Meer dan de helft van de studenten heeft geen sjoege van zijn studieschuld. Fontys-medewerker Peter Sweegers (teamleider studentendecanen en –psychologen) ziet tegelijk steeds meer van hen daarmee worstelen.

“De hoogte van de studiefinanciering is voor veel studentenonvoldoende. Daardoor staan zij soms noodgedwongen voor de keuze omeen bijbaan te zoeken of te lenen bij de DUO. Door de invoering vande ‘langstudeerdersmaatregel’ willen studenten zo snel mogelijkafstuderen. Een bijbaan leidt echter vaak tot studievertraging.Daardoor vragen studenten zich in toenemende mate af of ze nietbeter kunnen lenen.”

Sweegers vertelt op Fontys-online dat men binnen zijn hogeschoolprobeert “studenten zo goed mogelijk te informeren over de gevolgenvan hun keuze voor hun studie en we proberen hen ook bewust temaken van de noodzaak om zicht te houden op hun geldzaken.”

Meer inzicht in de hoogte van studieschuld biedt hetrekenprogramma www.watkostmijnstudieschuld.nl. Wie daar zijnstudieschuld, rente en maandelijkse aflossing invult, kan zien hoelang het aflossen duurt en welk totaalbedrag aan rente teverwachten is.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK