Curiosity Twittert vanaf Mars

Nieuws | de redactie
6 augustus 2012 | De Curiosity is geland. NASA’s meest recente missie naar Mars is aangekomen op de rode planeet. Via Twitter houdt de ruimtebuggy nu de wereld op de hoogte van zijn bevindingen.

De Curiosity een rijdend laboratorium dat in november vorig jaarvertrok uit Amerika kwam vanochtend om half acht Nederlandse tijdaan op Mars. De Mars-rover gaat de komende twee jaar bodemonderzoekdoen in de krater Gale, gassen meten en foto’s nemen van deomgeving.

Op een livestream houdt de NASA geïnteresseerden naarde missie op de hoogte van de laatste vorderingen. Contact opnemenmet Mars zelf kan ook, Curiosity laat op Twitter weten goed geland te zijn. “I’m safelyon the surface of Mars. GALE CRATER I AM IN YOU!!! #MSL”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK