Cousera-braindrain in Minnesota?

Nieuws | de redactie
25 oktober 2012 | Cousera moet stoppen met het aanbieden van gratis online onderwijs in Minnesota. Inwoners mogen alleen lessen volgen als ze het meeste werk verrichten “outside the State of Minnesota”

Het wordt moeilijk om deze wet in Minnesota te handhaven als alle vakken gratis op internet staan. Maar Cousera heeft alvast de volgende boodschap voor de inwoners van de North Star State op de site gezet.

“Coursera has been informed by the Minnesota Office of Higher Education that under Minnesota Statutes (136A.61 to 136A.71), a university cannot offer online courses to Minnesota residents unless the university has received authorization from the State of Minnesota to do so. If you are a resident of Minnesota, you agree that either (1) you will not take courses on Coursera, or (2) for each class that you take, the majority of work you do for the class will be done from outside the State of Minnesota” 

Tricia Grimes, beleidsmedewerker voor Minnesota’s Office of Higer Education vertelt dat er brieven zijn verzonden naar alle universiteiten die vakken aanbieden in Minnesota. Het is tot nu toe niet duidelijk of ook edX en Udacity een brief hebben ontvangen.

Vluchten of vechten

Sommige online universiteiten, die ook een brief hebben gekregen, laten het er niet bij zitten, zoals de Marginal Revolution University: “We are prepared to defend our rights under the First Amendment to teach the good people of Minnesota all about the Solow Model, water policy in Africa, and the economics of garlic, even if we have to do so from a Minnesota jail! 

Zo ver komt het waarschijnlijk niet maar wie weet zijn ze in buurstaat Wisconsin al bezig met plannen om de Cousera-vluchtelingen uit Minnesota op te vangen. En kan men in Wisconsin een enorme stijging van het aantal Seets2meet-achtige bedrijven tegemoet zijn, waar gemotiveerde Minnesotans naar hartenlust kunnen studeren.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK