Inspiratie voor ‘bedank je leraar’

Nieuws | de redactie
5 oktober 2012 | Op de Dag van de Leraar bedankt iedereen de leraar die zijn of haar onderwijs heeft geïnspireerd. Ook ScienceGuide doet een duit in het zakje met de leraar die in ieder geval PvdA-Kamerlid Tanja Jadnanansing tot grootse daden heeft gebracht: Meester Sahtoe uit Paramaribo.

“Op de middelbare school in Paramaribo was hij de docent die onsleerlingen altijd voorhield dat wij veel meer konden dan wij zelfvoor mogelijk hielden. Deze inspirerende man stuurde mij op de dag,dat ik werd geïnstalleerd als Kamerlid een sms’je: hij was trots opmij. Zelf kon hij het sms’je niet meer typen, omdat hij inmiddelsblind is, maar zijn vrouw deed dit voor hem.”

PvdA-Kamerlid Tanja Jadnanansing schopte het in september totnummer vier op de kieslijst van de PvdA. Ook de komende jaren maaktzij zich weer hard voor goed hoger onderwijs. In 2011 vertelde zijtegen ScienceGuide welke docent haar vroeger zo veelinspiratie heeft gebracht. “Als je jongeren aanspreekt op huntalenten dan gaan zij die ook aanboren. Wat je aandacht geeft,wordt groter,” vertelde Meester Sahtoe aan Jadnanansing.

U leest het hele verhaal van Tanja Jadnanansing over haarfavoriete leraar hier


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK