OECD voedt Summit

Nieuws | de redactie
7 februari 2013 | Ter voorbereiding van de International Summit on the Teaching Profession in Amsterdam brengt de OECD een pakket informatie en verdiepingsmateriaal. Het centrale rapport 'Evaluating Teachers for Better Teaching : Lessons from Around the World' komt er ook aan.

De eigen site vanuit de OECD geeft helder aan, waar het op 13 en 14 maart in amsterdam om zal gaan. “The theme of the third annual International Summit on the Teaching Profession, to be held in Amsterdam on 13-14 March 2013, focuses on teacher evaluation and professional standards. During the Summit, delegates will have discussions guided by the following questions:

  • How is teacher quality defined by policy makers, the teaching profession and society? What standards are set and by whom?
  • How is teacher quality evaluated? What systems are in place and how are the evaluations carried out?
  • How do evaluations contribute to school improvement and teacher self-efficacy? What impact can be expected on teaching and learning from teacher evaluation?”

In de site vindt u achtergrondmateriaal en publicatiees over onder meer “good practices in the design and implementation of evaluation and teacher incentive systems from various perspectives through formulation, stakeholder negotiation, implementation, monitoring and follow-up.” Tevens zijn de kernpunten en uitkomsten van de twee eerdere summits in New York als bronnen van inspiratie in de site opgenomen.

De meest actuele reacties en ‘opwarm’ publicaties voor de Summit zijn onder ‘Media’ bijeengebracht, onder meer via het weergeven van de twitter-bijdragen met de hashtag #ISTP2013. Gebruikt u ook deze hashtag bij uw bijdragen aan de verdieping van het internationale debat over het leraarschap!


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK