Groningen naar Korea

Nieuws | de redactie
20 maart 2013 | De wereld kijkt bezorgd, naar Korea, maar de RUG gaat er mogelijk een filiaal openen. Dat zou een extra loopbaankans bieden aan haar promovendi. De collegevoorzitter is consul-generaal van Korea en dat helpt natuurlijk ook.

De Zuid-Koreaanse overheid zoekt naar internationale expansie van het HO-aanbod in eigen land. Zo heeft men Amerikaanse universiteiten, maar ook  universiteit van Gent benaderd voor het oprichten van externe campussen en zo hun hoger onderwijs te exporteren.

Niet langs zijlijn

Groningen wil niet langs de zijlijn blijven staan, zeker niet nu collegevoorzitter Poppema vorig jaar benoemd werd tot consul-generaal in Noord-Nederland van de Republiek Korea. Toen al was zijn focus ernaar te streven de wetenschappelijke contacten met Korea te versterken.

Net als Gent zou de RUG zich richten tot de universiteit in Songdo, een volledig nieuw stadsdeel in Incheon. Dit wordt uitgebouwd tot een  commercieel centrum en de vestigingsplaats van een universiteit, de Songdo Global University. Daarbinnen wil men campussen laten vestigen van universiteiten van overzee.  De UGent zal een campus life sciences ontwikkelen en drie opleidingen aanbieden: bio-, omgevings- en voedingstechnologie.

De RUG beoogt in Songdo nieuwe perspectieven te kunnen bieden voor de loopbaan van haar promovendi en denkt daarbij onder meer aan tenure tracktrajecten uit fasen van het verzorgen van onderwijs in Korea en onderzoekwerk aan de RUG.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK