Boekje lezen, tante Tanoes!

Nieuws | de redactie
17 april 2013 | Tanja Jadnanansing (PvdA-onderwijsspecialist) schrijft het voorwoord voor het voorleesboek ‘Willem wordt Koning!’ van Jurriaan Gorter (HvA). Zo kunnen lerarenopleiding en school speels inhaken op het royale nieuws. “Mijn nichtje had er bij het voorlezen enorme verhalen bij en dat is winst!”

Na een opleiding communicatie bij de HvA volgde Gorter een opleiding voor illustratoren, animators en striptekenaars op de Cartoonschool in Amsterdam. Tekenen is altijd een hobby voor hem gebleven naast zijn werk als docent en tot vorig jaar ook als programmamanager bij de HvA. “Het is leuk om verschillende tekenstijlen uit te proberen. Elk verhaal heeft vaak weer zijn eigen sfeer en dus zijn de illustraties ook altijd gevarieerd.” 

Willem wordt Koning

In zijn nieuwe boekje ‘Willem wordt Koning!’ beleeft de prins nog de nodige avonturen voordat de kroon op zijn hoofd is beland. Wat gebeurt er allemaal in het paleis voordat de koninklijke familie op het bordes verschijnt? De kenners van het werk van Hergé en zijn ‘Kuifje’, als ook de liefhebbers van de komische opera’s van Gioacchino Rossini, zullen extra genieten van enige herkenning. 

Nichtje Chrystall van onderwijswoordvoerder Tanja Jadnanansing genoot in elk geval van het voorlezen. “De knusheid van het samen op de bank zitten, zo’n klein mensje naast je dat helemaal opgaat in een verhaal, dat is puur geluk.” 

 

U leest haar voorwoord voor het boekje van de HvA-docent hieronder 

‘Al drie jaar lang heb ik iedere zaterdagmiddag een voorleesdate met mijn nichtje van zes, Chrystall. Het begon dus toen ze drie jaar oud was en riep: ‘Boekje lezen, tante Tanoes!’ Vertederd pakte ik een boekje. De knusheid van het samen op de bank zitten, zo’n klein mensje naast je dat helemaal opgaat in een verhaal, dat is puur geluk en dat gun ik elk kind. 

Het belang van voorlezen wordt volgens mij nog steeds onderschat en daar moet verandering in komen. Aan het plezier van voorlezen wordt met dit mooie boekje ‘Willem wordt Koning!’ bijgedragen. Het is een voorleesboekje met een grote actualiteit dat voor geanimeerde gesprekken met kinderen kan zorgen.

Mijn nichtje had er bij het voorlezen enorme verhalen bij en dat is winst! Praten over het verhaal geeft immers nog meer diepte aan taalontwikkeling en taalbeleving en enorm veel inzicht in de belevingswereld van mijn nichtje. Samen met Chrystall wens ik iedereen veel leesplezier!’ 

Het boek is hier online verkrijgbaar, en in elke boekhandel in Nederland en Vlaanderen

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK