Disney richt universiteit op

Nieuws | de redactie
14 augustus 2013 | Disney begint zijn eigen volledig volgens ‘Veerman’ gedifferentieerde universiteit. “Excellentie wordt aan deze universiteit niet zomaar toegekend, excellentie moet verdiend, beschermd en gekoesterd worden”, zegt CvB-voorzitter Victoria Gross na het monsterachtige succes van de instellingstoets.

“De interdisciplinaire programma’s die we bieden in bijvoorbeeld moleculaire farmacologie en fysiologie, en ons masterprogramma in acteren en regisseren hebben allemaal bijgedragen aan het feit dat onze instelling een van de meest diverse academische milieus in de wereld heeft”, legt president Gross uit op de website van de nieuwe instelling. 

Diversiteit en excellentie 

De kersverse universiteit legt, zoals meer Amerikaanse universiteiten, zeer de nadruk op excellentie. “We zijn een unieke groep docenten en studenten die door een enorme focus en inspanning meer van zichzelf eisen. Excellentie wordt aan deze universiteit niet zomaar toegekend, excellentie moet verdiend, beschermd en gekoesterd worden”, onderstreept Gross. 

De instellingstoets heeft ook zijn intrede gedaan bij deze universiteit en zij is inmiddels volledig geaccrediteerd door de MNA, de tegenhanger van de NVAO. Alle vijf de faculteiten hebben het oordeel ‘excellent’ in de wacht weten te slepen, een validering die normaal gesproken alleen is voorbehouden aan de oude, traditierijke universiteiten uit de Ivy League. 

De universiteit koestert de diversiteit van studenten biedt daarom zowel gespecialiseerde programma’s als wat bredere bachelors aan. De instelling heeft naast de faculteiten voor science, business en engineering, ook een ‘school of liberal arts & monstrosities’. 

Het ‘brandende verlangen’ om te leren over cultuur, de wereld en over jezelf staat centraal in deze brede opleiding. Het meest wordt verwacht van de vijfde en meest unieke faculteit, de scaring faculteit. Hier kunnen monsters uit de hele wereld vakken volgen over gruwel en horror in alle vormen: van schreeuwen tot glibberen en de geschiedenis van het bang maken. 

Spectaculair op het web 

Steeds meer Amerikaanse studenten zitten in financiële problemen en daarom stimuleert de universiteit het nemen van ‘zinvolle bijbanen’. “Het studentenuitzendbureau helpt studenten om functies te vinden die aansluiten bij hun kennis en vaardigheden én helpt hen met carrièreplanning om een sterk persoonlijk merk te bouwen.

Deze universiteitsdiensten zijn beschikbaar voor studenten van alle maten, kleuren, religies en diktes.” Premier Rutte zou zich goed kunnen vinden in het advies van de universiteit. “Don’t let a little debt scare you and your child away from the best educational opportunity money can buy.” 

Van de koningen van de animatie kan je verwachten, dat alles spectaculair en visueel fraai wordt gepresenteerd. De website van de nieuwe universiteit zou dan ook niet misstaan in de top van de jaarlijkse webranking van het HO van Strategy on Demand en ScienceGuide. De universiteit heeft in haar site uiteraard ook een eigen webshop waar een smörgåsbord aan universiteitsartikelen kan worden gekocht, speciaal toegesneden op de wensen van deze bijzondere universiteit. Naast de gebruikelijke mokken, petten en rugzakken hebben ze ook hoodies voor vierarmige studenten. 

En zoals het een echte Amerikaanse instelling betaamd, is er speciale aandacht voor de alumni en de vele mogelijkheden om via donaties hun alma mater nog verder op te stoten in de vaart der volkeren, tekenfilmbeesten en andere monsters.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK