Coursera wil doorpakken in China

Nieuws | de redactie
10 oktober 2013 | MOOC-platform Coursera wil ook in China na een slag slaan, nadat op concurrent edX de eerste Chinese cursussen zijn verschenen. Een samenwerking met internetbedrijf NetEase moet het onderwijsaanbod van Coursera nu voor de Chinese markt beschikbaar maken.

“Dit is het begin van een initiatief om de technische hindernissen en taalbarrières die Chinese studenten nu ondervinden bij het gebruiken van Coursera af te breken,” laat de grootste Amerikaanse MOOC-aanbieder in een persbericht weten. De samenwerking met NetEase, één van de grootste aanbieders van open onderwijs in Azië moet die ambitie gaan waarmaken.

De deur staat open

Eerste stap daarbij is het opzetten van Coursera Zone, een Chinees-talig portaal naar Coursera zelf. “Het doel is om Chinees sprekende studenten makkelijker gebruik te laten maken van de content van Coursera’s partneruniversiteiten,” vertelt Eli Bildner die namens van Coursera. “op Coursera Zone zullen vertaalde cursussamenvattingen komen, een Chinese rondleiding op het platform en Chinese discussiefora.”

Met de plannen lijkt MOOC-gigant Coursera nadrukkelijk de deuren open te willen zetten om nog meer topuniversiteiten uit Beijing, Shanghai en andere steden aan zich te willen binden. Op dit moment heeft Coursera al de National Taiwan University, Peking University, The Hong Kong University of Science and Technology en de Chinese University of Hong Kong in haar stal die zowel in het Chinees als in het Engels cursussen aanbieden.

Nadat concurrent edX onlangs bekend maakte ook cursussen van de prestigieuze Beijing University en de Tsinghua University te gaan aanbieden, wil Coursera ook verder zaken gaan doen in de Aziatische grootmacht.  


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK