ISO legt bal bij universiteit

Nieuws | de redactie
2 juli 2014 | Universiteiten moeten hun studenten kosteloos extra ondersteunen “wanneer ze vinden dat aanvullende maatregelen nodig zijn om de garantie van het diploma te waarborgen.” Het ISO wil daarmee de kritiek op de alfa-opleidingen opvangen en de student niet de dupe laten zijn.

De studentenorganisatie wijst er op, dat minister Bussemaker zegt dat “de diploma’s geldig zijn en blijven en wanneer studenten toch zorgen hebben dan kunnen ze terecht bij de examencommissie”, Het ISO roept daarom de universiteiten op tot heldere communicatie naar studenten en om elke student die zich meldt kosteloos een gepaste oplossing op maat aan te bieden.

Wake-up call

“Het  is nu vooral belangrijk dat universiteiten duidelijk zijn over welke opties een student heeft en wat een opleiding gaat doen wanneer een student aanklopt”, zegt de nieuwe voorzitter, Falco Carelsz. ”Studenten moeten weten dat ze terecht kunnen bij hun universiteit wanneer ze vinden dat aanvullende maatregelen nodig zijn om de garantie van het diploma te waarborgen. Wij zullen dit ook goed in de gaten blijven houden.”

Hij benadrukt dat in situaties als nu bij de geesteswetenschappen eerder gecommuniceerd zou moeten worden naar studenten wanneer  een opleiding in een hersteltraject terechtkomt. “Hersteltrajecten zijn bedoeld als wake-up call voor instellingen en daar mogen studenten geen last van hebben. Daarom pleiten wij ervoor dat instellingen, in het geval van een hersteltraject, direct een brief versturen naar studenten zodat deze meteen weten waar ze aan toe zijn.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK