Foutpagina voor bezorgde student

Nieuws | de redactie
15 oktober 2014 | DUO geeft een ‘foutpagina’ aan als een student zijn website oproept over het studievoorschot. Het ISO poogt daarom nu zelf de informatievoorziening over de per komend studiejaar al voorziene wet op het leenstelsel op te pakken. VVD en PvdA manen OCW hier sneller werk van te maken.

Het ISO stelt vast dat er nu nog “0 zoekresultaten te vinden zijn bij het intypen van ‘studievoorschot’ op DUO.nl, ondanks het feit dat het ISO dit al in juli tijdens de studentenkamer aanhaalde en de minister toe zei 10 minuten na deze vergadering DUO te bellen. De website die DUO vlak daarna beloofde op twitter geeft nu een foutpagina aan. Ook zijn er over het ‘leenstelsel’ maar twee veelgestelde vragen te vinden op de website van DUO.”

Niet slachtoffer worden

Omdat de huidige scholieren al snel met een studievoorschot te maken zouden krijgen -en ook al studerende bachelors die aan een master gaan beginnen-  maakt het ISO zich zorgen of alles tijdig gereed is. “Het wetsvoorstel is nog niet door de Tweede en Eerste Kamer terwijl de overheid voornemens is om 1 september 2015 van start te gaan met het leenstelsel. Scholieren die dan gaan studeren moeten zich al uiterlijk 1 mei 2014 aangemeld hebben en zijn zich op dit moment aan het oriënteren op hun toekomst.”

“Om te zorgen dat studenten niet het slachtoffer worden van dit korte tijdspad pleit het ISO ervoor dat studenten ruim van te voren worden geïnformeerd. Dit betekent dat de overheid nu al moet regelen dat (aankomend) studenten informatie kunnen krijgen op DUO.nl en bij hun studieadviseur, decaan of mentor.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK