Tutu juicht Rotterdamse studenten toe

Nieuws | de redactie
17 oktober 2014 | Studenten van de Hogeschool Rotterdam gaan in Zuid-Afrika gezondheidstrainingen geven in townships. Het levert hen de aanmoediging op van niemand minder dan Desmond Tutu. “I’m happy to see young people from The Netherlands share their energy with their peers in South-Africa.”

Studenten logopedie Prisca en Kelly en ergotherapeuten Marlou en Moniek gaan binnenkort naar Zuid-Afrika om te helpen bij de Zuid-Afrikaanse Health Promoters, een non-profit organisatie die trainingen en informatie geeft over gezondheid en hygiëne.

Nobelwinnaar voor Malala

Belangrijkste ambassadeur van het programma is Desmond Tutu en dus werden de Rotterdamse studenten verrast met een persoonlijke videoboodschap van de aartsbisschop van Kaapstad die zich, net als Malala Yousafzai sinds kort, Nobelprijswinnaar van de Vrede mag noemen. Tutu kreeg die vredesprijs in 1984 en hij kreeg in 2009 van president Obama de al even prestigieuze Presidential Medal of Freedom.

Op de site van Profielen is te zien hoe Tutu zich in een videoboodschap richt tot Prisca, Kelly, Marlou en Moniek. “I believe that education is the key to unlocking the door that will eradicate poverty and that young people have the power to make it happen. God bless you.”

De warmbloedige prelaat is verheugd dat de Nederlandse studenten hun kennis en kunde delen met hun Zuid-Afrikaanse leeftijdgenoten. Volgens Profielen gaan de studenten zich in de townships bezighouden met een meetinstrument, waarmee kan worden vastgesteld of de voorlichting van de Health Promoters ook daadwerkelijk een bijdrage heeft geleverd aan de gezondheid van de mensen in de townships.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK