Stilstand bij Maagdenhuis

Nieuws | de redactie
9 maart 2015 | Ook na de opgeschoven deadline voor een reactie naar de docenten bij RethinkUvA was er om 9 uur vanochtend geen voorzet vanuit het CvB van de universiteit gekomen. Dreigt nu een echte impasse?

De studenten worden er nu toch wel een beetje gruizig van. “Het is precies de bestuurlijke arrogantie die we zat zijn,” moppert ASVA voorzitter Noeri van den Berg. “Dit bestuur is niet in staat te luisteren naar studenten, maar blijkbaar ook niet naar docenten.” 

Afgelopen vrijdag besloot RethinkUvA na een gezamenlijke vergadering in het Maagdenhuis dat ze het bestuur van de universiteit tot maandag ochtend 9 uur zouden geven om met een reactie te komen. De ASVA stelt vast dat er geen reactie binnenkwam.

Daarbij noteert Van den Berg, dat een peiling van Maurice de Hond toch aan het denken zou kunnen zetten. “De uitkomsten laten zien dat de meerderheid van de Nederlanders zich wel degelijk kan vinden in de ideeën van De Nieuwe Universiteit.” Meer dan driekwart van de ondervraagden geeft aan het belangrijk te vinden dat studenten en docenten participeren in de besluitvorming van de universiteit. De voorstanders geven aan dat meer inspraak van onderaf leidt tot beter doordachte keuzes. 


 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK