Britse studieschulden worden nijpend

Nieuws | de redactie
11 februari 2016 | De Britse HO-minister Jo Johnson ziet zich geplaatst voor grote problemen bij de terugbetaling van de studieleningen. De studieschulden lopen sterk op, terwijl wanbetaling en trucs om onder afbetaling uit te komen zijn beleid en begroting onder druk zetten. Een nieuw actieplan moet uitkomst bieden.

Johnson maakt daarom nu een ‘repayment strategy’ bekend, waarin hij met allerlei betrokken overheidsorganisaties de samenwerking wil verbeteren. Daarin geeft hij aan hoe het Department for Business, Innovation and Skills, the Student Loans Company, HM Revenue and Customs en de zelfstandige besturen van Wales, Schotland and Noord Ierland “will work together to:

  • improve our capability to pursue outstanding student loan debt
  • better forecast future repayment and loan rates to set better targets
  • reduce operational costs
  • improve customer service for borrowers” 

U leest die voor ons land vast ook nu al leerzame aanpak hier.

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK