SP laat wetenschapper aan het woord

Nieuws | de redactie
15 februari 2016 | De SP lanceert een eigen onderzoek onder academici. “De protesten in het Maagdenhuis en elders hebben veel onvrede blootgelegd in de academische gemeenschap,” zegt Jasper van Dijk. Na “talloze opiniemakers laten we de hoofdrolspelers zelf aan het woord.”

Het onderzoek wordt uitgevoerd door het wetenschappelijk bureau van de SP in samenwerking met de Tweede Kamerfractie. De resultaten van het onderzoek vormen de basis voor nieuwe voorstellen van de SP. Men houdt hiertoe een enquête online.

Daarbij worden niet minder dan 109 vragen gesteld. Vragen die centraal staan zijn onder meer: Hoe staat het met de kwaliteit van het onderzoek en onderwijs? Zijn universiteiten voldoende democratisch? Is sprake van doorgeslagen rendementsdenken? Krijgen wetenschappers voldoende ruimte voor ongebonden onderzoek? 

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK