Instroom Hanzehogeschool stijgt met 7,3%

Nieuws | de redactie
3 oktober 2016 | Het aantal nieuw ingeschreven studenten op de Hanzehogeschool stijgt met 7,3%, het totaal aantal ingeschrevenen is met 2,8% toegenomen ten opzichte van het vorige jaar. Na een scherpe daling in 2015 door de invoering van het leenstelsel, is de instroom nagenoeg weer op het oude niveau van 2014.

Op dit moment staan er circa 28.000 studenten ingeschreven, dat betekent dat het totaal aantal inschrijvingen met 2,8% gestegen is ten opzichte van vorig jaar.  Opvallend is de stijging van de instroom met ruim 100 studenten ofwel 27% bij de deeltijdopleidingen. De stijging zit vooral bij de sociale opleidingen MWD en SPH en bij de technische opleidingen HBO-ICT en Ad Projectleider Techniek.

Accountancy daalt fors

Bij de voltijdopleidingen is er sprake van herstel van de instroom na magere jaren bij de Pedagogische Academie (+25%) en Built Environment (+27%). Sterke stijgers zijn ook de opleidingen HBO-ICT en Communication & Multimedia Design, voor een deel dankzij de buitenlandse belangstelling. De totale internationale instroom stijgt met 19%. De financieel-economische opleidingen Accountancy en Bedrijfseconomie dalen; de instroom daalt daar met 25% resp. 13%.

De nieuwe masters Healthy Ageing Professional en Talentontwikkeling & Diversiteit zijn succesvol gestart met respectievelijk 70 en 30 studenten, terwijl de instroom bij de masters Advanced Nursing Practice en Physisian Assistant is toegenomen met 24 respectievelijk 15 studenten. Ook de masters Sustainable Energy System Management en Renewable Energy vertonen een stijgende lijn met een instroom van 13 en 20 studenten.

Het aantal studenten dat zich voor het eerst bij de Hanzehogeschool Groningen heeft ingeschreven bedraagt 6.999 en is daarmee met 7,3% toegenomen ten opzichte van vorig jaar. De instroom is na een scherpe daling in 2015, die in sterke mate werd veroorzaakt door de invoering van het leenstelsel, nu weer nagenoeg terug op het oude niveau van 2014.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK