Nieuwe hoogste ambtenaar op OCW

Nieuws | de redactie
3 oktober 2016 | Marjan Hammersma wordt secretaris-generaal bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De ministerraad heeft besloten haar voor te dragen op voorstel van minister Blok voor Wonen en Rijksdienst. Hammersma is afkomstig uit de wereld van cultuur en media.

Marjan Hammersma (1964) is sinds 2012 directeur-generaal Cultuur & Media bij het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap, vanaf 2014 vervult ze tevens de rol van plaatsvervangend secretaris-generaal. Eerder was zij bij hetzelfde ministerie onder andere directeur Media, Letteren en Bibliotheken en plaatsvervangend directeur-generaal Cultuur en Media. Hammersma begon haar loopbaan bij de Nederlandse Publieke Omroep.

Marjan Hammersma studeerde Sociologie aan de Universiteit Utrecht en Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast volgde ze een postdoctorale opleiding Communicatie- en Mediastrategie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

De benoeming is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst en gaat in op 1 december 2016.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK