Zakia Guernina nieuw bestuurslid Hogeschool Rotterdam

Nieuws | de redactie
5 juli 2018 | Angelien Sanderman vertrekt in september als collegelid van Hogeschool Rotterdam. Met Zakia Guernina heeft de hogeschool haar opvolger al gevonden. Zij completeert met ingang van het nieuwe collegejaar het Rotterdamse College van Bestuur.
(foto: Fred Romero)

“Ik kijk ernaar uit om met mijn collega’s van het College van Bestuur van de Hogeschool Rotterdam mee te mogen bouwen aan het talent van Rotterdam,” vertelt Guernina. “Door mij midden in de samenleving van Rotterdam te begeven wil ik ook samen met onze partners in regio en de stad aan onze ambitie werken van inclusieve hogeschool met kwalitatief hoogwaardig en contextrijk onderwijs.”

Guernina was de afgelopen jaren werkzaam als bestuursadviseur en toezichthouder in de cultuur- en maatschappelijke sector. Zo was ze onder andere actief bij het museum het Rembrandthuis, Stichting Vluchtelingenwerk en WoonzorgNL. Sinds 2010 zat zij in de Raad van Toezicht van de Hogeschool Utrecht. Daarnaast heeft Guernina veel zakelijke ervaring opgedaan bij onder meer consultancy bureau PriceWaterHouseCoopers en managementbureau Boer & Croon.

“Met haar aanstelling krijgt de hogeschool een bestuurder met een brede ervaringsachtergrond in zowel het bedrijfsleven als de publieke sector,” zegt RvT-voorzitter Coert Beerman. “Met haar evenwichtige persoonlijkheid en haar brede ervaring en successen op het gebied van organisatiestrategie en verandermanagement biedt zij toegevoegde waarde aan de uitdagingen waar de hogeschool voor staat.”

Ook collegevoorzitter Ron Bormans laat weten verguld te zijn met het aantreden van Guernina. “Met Zakia halen we iemand binnen die bewezen heeft een scherp gevoel voor maatschappelijke vraagstukken te combineren met een zakelijke, ‘aanpakkerige’ manier van werken. Van Casablanca, via Limburg en Amsterdam, arriverend in Rotterdam. Ik zie erg uit naar de samenwerking.”

In Rotterdam wordt de Guernina de opvolger van Angelien Sanderman die vier jaar lang in het College van Bestuur van de hogeschool zat. In een afscheidsinterview met Profielen blikt Sanderman trots terug op de stappen die gezet zijn op het gebied van onderzoek aan en profilering van de hogeschool. “Ik denk dat we daarin goede stappen voorwaarts hebben gezet. Dat begon met de visitatie die we met vlag en wimpel hebben gehaald en dat zet zich voort op een aantal plekken waar kenniscentra en instituten echt samenwerken en elkaar vinden in het contextrijke onderwijs dat we willen.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK