Versterking alliantie Delft-Beijing

Nieuws | de redactie
22 januari 2007 | De Tsinghua University in Beijing en TU Delft gaan hun samenwerking uitbreiden en verdiepen. In een gezamenlijke bijeenkomst gericht op zo’n uitdieping staan de komende dagen vier thema’s centraal: Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek, Reactortechnologie, ICT, en Technische bestuurskunde.

Aan deze thema’s wordt tijdens het bezoek uitgebreid aandacht besteed in wetenschappelijke parallelsessies. Daarnaast is er sprake van een aantal strategische sessies die tot doel hebben het structurele en strategische karakter van de samenwerking verder vorm te geven. Naast de vertegenwoordigers uit het Nederlandse bedrijfsleven worden hier ook vertegenwoordigers van OCW en EZ en vertegenwoordigers van de regio bij betrokken.

Volgens ir. Hans van Luijk, bestuursvoorzitter van de TU Delft, is het alleen mogelijk om de grote technisch wetenschappelijke uitdagingen waar de wereld in de komende decennia mee wordt geconfronteerd (denk aan de vraagstukken rond energie, klimaatverandering, water en stedelijke ontwikkeling) het hoofd te bieden door middel van internationale samenwerkingsverbanden op ’s werelds hoogste kennisniveau. De onderzoekssamenwerking tussen Tsinghua en TU Delft richt zich op deze dringende vraagstukken. Tsinghua is  de nummer 1 van de technische universiteiten in China, en vele van de Chinese leiders hebben er hun opleiding genoten.

Delft mikt er op te komen tot verdere uitbreiding van de samenwerking op geselecteerde onderzoeksgebieden, uitwisseling van promovendi en hoogleraren, gezamenlijke Masteropleidingen etc. Het is de bedoeling om jaarlijks een dergelijke thema-gerichte workshop te houden, waarbij de betrokken hoogleraren en andere relevante partijen elkaar ontmoeten om hun samenwerkingsplannen verder af te stemmen en te ontwikkelen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK