Barroso haalt zijn EIT binnen

Nieuws | de redactie
3 oktober 2007 | Polen, Oostenrijk en Hongarije staan in dringen om het Europese toptech-instituut te huisvesten. Nu het EP instemt met de opzet van Barroso’s voorstel, brandt de strijd om de locatie pas goed los. Het instituut krijgt wel een nieuwe naam, want het parlement wil het woord ‘innovatie’ toevoegen: Europees Instituut voor Innovatie en Technologie (EIIT). Wel heeft het EP het idee van het toekennen van eigen graden door het EIIT verworpen.Daartegenover stelt het voor om een extra ‘EIT- keurmerk’ toe te voegen aan de graden die de afzonderlijke onderwijsinstellingen binnen de ‘kennis- en innovatiegemeenschappen’ van het instituut al verlenen. Het instituut moet ‘het vlaggenschip van innovatie en onderzoek in Europa worden’, zo stelden de woordvoerders.

Na het door Angela Merkel geformuleerde compromisvoorstel bij de Eurotop is dit de volgende stap naar realisatie van het EIIT. Het Portugese voorzitterschap van de EU streeft naar het aannemen van de verordening ter oprichting van de EIT vóór het eind van het jaar.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK