Lector onderzoekt beta-onderwijs

Nieuws | de redactie
14 januari 2008 | Hanno van Keulen gaat als lector Science- en Techniekeducatie van Fontys zich met docenten van pabo’s en promovendi richten op praktijkgericht onderzoek naar de mogelijkheden om science- en techniekonderwijs in het basisonderwijs uit te bouwen.

Het lectoraat is ondergebracht bij Fontys PABO Limburg, vestiging Roermond, waar ook het regionaal expertisecentrum van het platform Verbreding Techniek in het Basisonderwijs is gevestigd.

Hanno van Keulen studeerde scheikunde aan de Universiteit Utrecht en promoveerde daar in 1995 op de vraag welk onderwijs scheikundestudenten helpt om te leren onderzoeken. Als universitair docent aan de TU Delf hiled hij zich onder andere bezig met de kenmerken van onderwijs waardoor studenten goed leren ontwerpen.

Momenteel is hij verbonden aan het IVLOS, het onderwijskundig expertisecentrum van de Universiteit Utrecht, waar hij zich richt op de ontwikkeling van de professionaliteit van docenten in het hoger onderwijs, en op het onderzoek en de ontwikkeling van onderwijs in het bèta-medisch domein.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK