Investeren in bèta-succes

Nieuws | de redactie
28 januari 2009 | Stenden investeert fors in de bètatechniek-studies. Ingrid Janssen, Projectdirecteur Techniek: “Wij stemmen de technische interesses van de leerlingen af op de inhoud van de technische opleidingen en werken daarbij samen met het  bedrijfsleven. Bovendien werkt Stenden samen met het Platform Bèta Techniek. Dit levert mooie resultaten op.

Zo kunnen middelbare scholieren in het kader van hun profielwerkstukken gebruik maken van de laboratoria van Stenden en de kennis en expertise van de docenten en studenten van Stenden.”

Dit stelt de hogeschool steeds meer in staat scholieren te interesseren voor bètatechniek. Zo stromen scholieren makkelijker door naar het HBO als ze de sfeer van de school geproefd hebben. “Vandaar dat wij bewust aan projecten van scholen meewerken. Op het Hondsrugcollege in Emmen zijn meisjes actief met techniek bezig door kunstwerken te ontwerpen met behulp van vezelversterkte kunststoffen. Wij leveren de materialen en expertise, zij doen heel veel ervaring op. Het kunststoflaboratorium van Stenden hogeschool werd omgebouwd tot een “kunststofatelier”, waar de meiden allereerst instructie kregen in vezelversterkte materialen. Daarna konden ze hun creatieve kant laten zien door het ontwerpen van allerlei kunststzinnige objecten. Het resultaat? Prachtige objecten en meisjes die nieuwsgierig zijn geworden naar bètastudies.”
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK