Wetenschap die de wereld verandert

Nieuws | de redactie
30 juni 2009 | Het boek Bijzondere Bèta's zit vol portretten en gesprekken met mensen die hun stempel zetten op de wereld van vandaag en morgen.


U komt hier vrouwen en mannen tegen die – vanuit een grotegedrevenheid in hun bètatechnische vakken, disciplines en kennis -met ongeveer elk wezenlijk aspect van onze samenleving en toekomstbezig zijn. Met beter onderwijs in basisscholen. Met detoptechnologie die Nederland voor de ruimtevaart levert. Met hetoplossen van energietekorten en klimaatproblemen. Met goedmilieubeleid in uw gemeente. Met hoe het menselijk brein werkt ende ethische dilemma’s die zulke kennis wel moet oproepen. Met derekensommen achter de economische theorie, met de natuur, decreativiteit en het leren leren.

De cover

BijzBetaBoek

Van Einstein, Steven Chu tot de wethouder Milieu inDelft

Onder hen is een dichter die raketten en satellieten bouwde en ooknog de president van een van de grootste landen op aarde werd,Abdul Kalam uit India. Maar ook Steven Chu (foto), deimmigrantenzoon, Nobelprijswinnaar en energie-expert, die nu tot debelangrijkste mensen naast Barack Obama hoort.

Maar ook de Nederlandse wetenschappers Kox en Jansen die het werkvan Einstein analyseren en uitgeven, de wethouder Milieu van Delft,en andere denkers en doeners die vanuit hun opleiding in technischeen natuurwetenschappelijke vakken het verschil weten te maken. Wantals er iets uit deze gesprekken en de levensloop van deze mensenblijkt, dan is het wel hoe rijk en gevarieerd de inspiratie is diebèta- en technische werelden kunnen geven aan bijna alles wat hetleven boeiend, spannend en vol perspectief maakt.

Bestellen
Bijzondere Bèta’s is gemaakt door het Platform BètaTechniek en ScienceGuide, het online magazine voor dekennissector. Exemplaren kunt u hier bestellen.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK