Rinnooy Kan: kennis en Batman

Nieuws | de redactie
1 september 2009 | SER-voorzitter en nummer 1 van de ScienceGuide top 10 van 2009 Alexander Rinnooy Kan onderstreept “het enorme belang van de kennissector” in zijn “aangenaam verraste” reactie op zijn eerste plek. Zorgen maakt hij zich wel wat over de “ingewikkelde dresscode” die superhelden als Batman en Robin zich moeten laten aanleunen.

Alexander Rinnooy Kan vertelde ScienceGuide in een persoonlijkereactie dat hij “aangenaam verrast is door deze nominatie en graagwil onderstrepen dat hij  vooral ook steeds het standpuntvan de SER heeft uitgedragen.

De SER heeft in diverse adviezen herhaaldelijk gewezen op hetenorme belang van de kennissector voor Nederland en dus vaninvesteringen in deze sector voor de economie. De komende jarenwordt de prioritering van de overheid nog eens extra op de proefgesteld met het oog op de saneringen in de overheidsuitgavendie  vermoedelijk onvermijdelijk zullen blijken tezijn.”

Maar ja, die Batman-films….”Met Robbert Dijkgraaf ben ik inoverleg wie de rol van Batman of Robin op zich neemt. Daarverwachten we wel uit te komen. De dress code ligt een stukingewikkelder….”

De uitslag van de ScienceGuide Top 10 2009 vindt u hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK