TU/e krijgt nieuwe voorzitter

Nieuws | de redactie
11 december 2009 | Technologiemanager Arno Peels wordt de nieuwe voorzitter van het CvB van de TU in Eindhoven. Hij volgt in die functie Amandus Lundqvist op.

Arno Peels, geboren in 1956 in Eindhoven, behaalde in 1980 zijningenieurstitel in de luchtvaart- en ruimtevaarttechniek aan deTechnische Universiteit Delft. Vier jaar later, in 1984,promoveerde hij tot doctor in de elektro- en informatietechniek aande Universiteit Twente. Aansluitend was hij een jaar alsuniversitair hoofddocent verbonden aan deze universiteit.

Daarna vervulde hij gedurende 16 jaar diverse managementfunctiesbij Philips Semiconductors in achtereenvolgens Eindhoven, Nijmegen,Hamburg/Graz en uiteindelijk als vice-president en general managerBusiness Line RF bij Philips Semiconductors weer in Nijmegen(1999-2001). 

Peels was in de periode 2001-2008 directievoorzitter en CEO vanThales Nederland B.V. en vice-president en group executive vande Thales Group, een internationaal opererendelektronicaconcern. Hij is lid van de Raad van Commissarissenvan Cofely Nederland N.V. en van de Raad van Advies van’TwentyTwenty for exceptional growth’.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK