Almere krijgt universitair centrum

Nieuws | de redactie
23 februari 2010 | De OU slaat toe in Almere. Er komt een embryonaal academisch centrum. "Een reuzenstap op weg naar de verwezenlijking van een volwaardige onderwijsleerlijn in Almere, van basis- tot en met universitair onderwijs," zegt wethouder Visser.

Eindapril wil de Open Universiteit starten met een ‘studiecentrum inopbouw’ in de nieuwe bibliotheek van Almere. Maandagmiddag 22februari tekenden de Almeerse wethouder van onderwijs MartineVisser en OU-voorzitter Theo Bovens een intentieverklaring. Bovens:”Met een vestiging in Almere is de Open Universiteit eindelijkfysiek aanwezig in alle provincies van Nederland. Nu moetenFlevolanders nog voor alles naar onze studiecentra in bijvoorbeeldAmsterdam, Utrecht of Zwolle.”

In de intentieverklaring staat dat de Open Universiteit en deGemeente Almere de mogelijkheid onderzoeken om in de centralebibliotheek een ‘studiecentrum in opbouw’ te huisvesten. WethouderVisser: ‘We zijn ontzettend blij met de komst van de OpenUniversiteit naar Almere. Het is een reuzenstap op weg naar deverwezenlijking van mijn wens ‘een volwaardige onderwijsleerlijn inAlmere’, van basis- tot en met universitaironderwijs!’ In het studiecentrum kan menstudievoorlichting- en begeleiding krijgen, tentamens afleggen,academische activiteiten ontplooien en andere studentenontmoeten.

De Open Universiteit wil in de nieuwebibliotheek starten met een informatie- en adviespuntwaar (potentiële) studenten terecht kunnen voor studieadvies en-informatie over de OU. Tevens zullen hier diverseacademische activiteiten voor (potentiële) studenten georganiseerdworden, zoals workshops en het wetenschapscafé.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK