Supersnel netwerk voor Hogeschool Rotterdam

Nieuws | de redactie
19 augustus 2010 | Goed werkende ICT-infrastructuur is onmisbaar voor een grote kennisinstelling als de Hogeschool Rotterdam. Met meer dan 20 onderwijslocaties en 28.000 studenten is een nieuw netwerk noodzakelijk geworden. Het nieuwe 'Nexus-platform' van Cisco Systems biedt een toekomstbestendige oplossing.

Eric Kerkdijk, Coördinator Beheer Infrastructuur en Telecom bijde Hogeschool Rotterdam: “We hebben gekozen voor het Nexus-platformvan Cisco omdat ze met hun platform 10 Gigabit-verbindingenmogelijk maken. Hiermee kunnen we in de toekomst eenvoudig eentweede datacenter aansluiten. Verder is een redundant uitgevoerdnetwerk voor ons essentieel, zodat we bijvoorbeeld onderhoud kunnenuitvoeren terwijl het netwerk beschikbaar blijft. Ook dat hebben wemet onze keuze voor het Nexus-platform gerealiseerd. We hebben methet Nexus-platform nu een gedegen oplossing in huis, waar we nogjaren mee vooruit kunnen.”

De implementatie start in september en zal eind dit jaar wordenafgerond.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK