PVV: geen eredoctoraat Al Gore

Nieuws | de redactie
10 november 2010 | Richard de Mos (PVV) is milieuwoordvoerder in de Tweede Kamer en vindt het onbegrijpelijk dat de voormalig vice-president van de USA eredoctor wordt in Tillburg. Hij noemt Al Gore een 'klimaatzwendelaar' en een 'jokkebrok'. Zelf blijkt hij zich voor 'voormalig schoolhoofd' te hebben uitgegeven, maar nimmer leiding aan een school gegeven te hebben. Tsja.De PVV behoort tot de partijen die de klimaatveranderingen op aardeontkennen en de integriteit van wetenschappers en beleidsmakers meteen andere opvatting in twijfel trekken. Op de zelfs doorGeenStijl -vanwege de gebruikte taal en toon-geblokkeerde opiniesite ‘artikel7.nu’ schrijft De Mosregelmatig een column. Recent over het klimaatvraagstuk publiceerdehij onder meer dit: “Links ziet een nieuw maakbaarheidmodel: Deklimaathysterie met vele nieuwe banen in het verschiet. Die banenmogen betaald  worden door de hardwerkendeNederlanders, die voor hoge klimaatheffingen diep inde buidel mogen tasten.”

UvT Rector magnificus Philip Eijlander trekt zich hier verderweinig van aan, zo blijkt. “De PVV slaat de plank echt mis,” zegthij tegen Univers. “De hoofdboodschap van Al Gore staatals een huis.” De universiteit stelt het Kamerlid nog wel gerustmet de meededeling dat het eredoctoraat voor Gore de UvT overigensniets kost. Blijft de vraag over of eeen politiek ambtsdrager zichuberhaupt moet mengen in het inhoudelijke werk en de koers vanonafhankelijke wetenschapsinstituten. Wellicht is dat een item voordiscussie vanuit en binnen partijen die de vrijheid vanmeningsuiting sterk benadrukken.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK