Merlijn Twaalfhoven bekroond

Nieuws | de redactie
21 maart 2011 | De jongste lector van Nederland was hij en werd een gevierd componist. Merlijn Twaalfhoven is - juist in deze historische periode! - door de Unesco uitgeroepen tot 'Young Artist for intercultural dialogue between the Arab and Western worlds'.

 

 

Twaalfhoven krijgt de onderscheiding vanwege zijn inspanningenom grenzen tussen volken en culturen te overstijgen en mensen metelkaar te verbinden door middel van muziek. Enkele van zijnprojecten zijn ‘Carried by the Wind’, ‘Music for All’ en ‘Symphonyfor All – Amman’. De onderscheiding zal op 13 april wordenuitgereikt door Directeur-Generaal Irina Bokova in hethoofdkwartier van Unesco in Parijs.

Hij was tussen 2004 en 2008 lector Popkunst bij ArtEZ, maar ookstadscomponist van de gemeente Zaanstad. Twaalfhoven publiceerde alslector op ScienceGuide onder meer het essay ‘De noodzaak van desintegratie’. Datbegint zo: “Nederland is rijk. Niet aan olie of aan goud, maar rijkaan mensen. Rijk aan verschillen tussen mensen. Maar is die rijkdomook onze kracht?

Als je aardolie zomaar de rivier in laat stromen, bederf je hetwater. Maar als je weet wat je ermee moet doen wordt je schatrijk.Zo lijkt de rijkdom van Nederland de sfeer te verzieken.Verschillen tussen mensen leiden tot misverstanden, en de overheidlijkt te denken dat het een oplossing is deze verschillen teverkleinen. En als het niet lief gaat, dan maar onder dwang.”

Zie hier de documentaire die gemaakt is naaraanleiding van het muziekproject dat Twaalfhoven in Bethlehemuitvoerde. Op de foto is Merlijn Twaalfhoven te zientijdens de voorbereidingen van dit project in het Palestijnsevluchtelingenkamp Jalazon.

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK