Uit piepzak door poepbak

Nieuws | de redactie
16 mei 2011 | Een slimme multimedia bak die brokjes uitdeelt bij inlevering van volle poepzakjes. Dat is volgens vier studenten van de School of Humanities van de Tilburg University de oplossing voor het hondenpoepprobleem. Belonen voor goed gedrag is het idee achter de ontwikkeling van dit apparaat.

Het prototype, met als werktitel SnoepDog is een grotemultimedia poepbak met touchscreen waar na inloggen door dehondeneigenaar volle poepzakjes in gaan en hondenbrokjes uitkomen.De eigenaren krijgen een persoonlijke pas waarmee ze kunnen sparenvoor belastingkorting of kans kunnen maken op speeltjes voor dehond. Met het hondenkoekje dat uit het apparaat komt, kan de hondzo geconditioneerd worden dat deze alleen in de buurt van de bakpoept.

De SnoepDog is getest bij de hondentraining van dedierenbescherming in Breda. Eindconclusie was dat mensen ergpositief tegenover het prototype staan. Belastingkorting en hetspel zijn voor de mensen een goede stimulans om de hondenpoep op teruimen. De studenten zijn van plan het apparaat kostenneutraal aante bieden aan gemeenten.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK