Kunst zonder subsidie, kan dat?

Nieuws | de redactie
21 juni 2011 | Tijdens Oerol op Terschelling deed een reeks lectoraten van Inholland publieksonderzoek naar zeer actuele vragen voor de kunstsector. Het grote theater-, muziek- en kunstfestival bestaat 30 jaar en heeft Inholland opdracht gegeven onderzoek te doen om antwoord te geven op de vraag hoe het kan overleven zonder overheidssubsidie.

De lectoraten Media, Cultuur en Burgerschap en Media enEntertainment hebben hiervoor de handen ineen geslagen. “Inhollandheeft de eer om als eerste hogeschool onderzoek te doen voor hetgrootste en hoogst gewaardeerde openluchttheaterfestival vanEuropa,” vertelt lector Wes Wierda van Media en Entertainment.”Vanuit onze ‘labtent’ voeren conservatorium- ,communicatie- enMEM-studenten onderzoek uit en mengen zich daarnaast natuurlijk inhet festivalgedruis.” Van de opleiding Media- en EntertainmentManagement zijn studenten meegegaan om het een en ander vast teleggen. Vooraf maakten ze al een filmpje waarin wordt uitgelegd water staat te gebeuren.

Het onderzoek richt zich op de waardering van de content, deorganisatie en de mogelijke ruimte voor merkuitingen (branding) opOerol. Vooral het laatste is actueel gezien de toenemende druk opde overheidsbijdrage. Gezien de huidige kabinetsplannen is de kansgroot dat het festival het in de nabije toekomst met minderoverheidsgeld moet doen.  Volgens projectleider LonnekeSchellekens is het voor studenten “een prachtige kans om in depraktijk mee te maken waarom onderzoek belangrijk is.” Oerol gaatmet de onderzoeksresultaten aan de slag om nieuwe fondsen aan tekunnen boren.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK