Halbe Zijlstra hoeft geen standbeeld

Nieuws | de redactie
6 september 2011 | Halbe Zijlstra vindt het “eervol” dat hij op 1 kwam in de ScienceGuide Top 10. Vooral omdat blijkbaar toch “wordt gewaardeerd” dat hij het hoger onderwijs wil opporren. En dat wil hij echt.

De staatssecretaris van OCW reageert naarScienceGuide als volgt op zijn hoge plek in de10e editie van de Top 10: “Eervol. Zeker als de eer komt van eenmedium dat de ontwikkelingen in hoger onderwijs en wetenschap op devoet volgt en dus weet wat er speelt.”

Zijlstra onderstreept dat het in wezen niet om zijn plek opranglijstjes gaat. “Zoals ik eerder al heb gezegd: het is mij niette doen om standbeelden, populariteitspolls en ranglijsten. Hetgaat erom dat ik vind dat er wat moet veranderen in het hogeronderwijs. Als dat wordt gewaardeerd, dan is dat natuurlijk mooimeegenomen, zeker omdat het helpt om die veranderingen door tevoeren.”

Daarmee sluit hij indirect aan bij de reactie van premier Rutte tegenScienceGuide: “Waar het echt om gaat, is dat Nederland dieplek in de wereldwijde top-5 van kenniseconomieën ook gewoon gaathalen.” Rutte benadrukte – als antwoord op zijn nummer 1 plek onderde 5 verrassingen 2001-2011 –  die ambitie met kracht. “Hoebeter we presteren op de K van Kennis, des te groter de kans dat weook succes boeken op die andere twee K’s van Kunde en Kassa. Zowerken we aan de kracht van Nederland.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK